четвртак, 18. јун 2009.

Pusla Torta

Ovu Tortu sam pravila “million” puta I uvek bila vise nego zadovoljna.

Recept je mamin,a fotke su malo starije.

Ukrasavala sam ih spricem sa razlicitim dodacima,a slatku pavlaku sam kolorisala vestackim bojama.

Torta moze da se napravi I u pola mere.

Za beze kore:

8 belanaca

550g kristal secera

2 kasike sirceta

Fil:

1/2l mleka

4 zumanceta

3 kasike secera

6 kasika brasna

250g margarina

250g mlevenih oraha ili lesnika

Fil 2:

4 kesice slaga

Priprema:

Kore

4 belanca umutiti u vlo cvrst sne,sa 1 kasikom sirceta,pa u to dodavati kasiku po kasiku secera(275g)

Ovako ulupanu masu staviti u pleh,oblozen pek papirom I peci na 100C 1h.

Imacete dve kore.

Priprema fila:

4 Zumanceta,secer I brasno zicom izraditi te u mleku skuvati kao za pudding.-ostaviti da se dobroo hladi,dodati margarine izradjen sa secerom I preostala 4 zumanca.

Bitno je dodavati kasiku po kasiku a ujedno svo vreme miksovati.

Na kraju dodati mlevene orahe.

Filovati po ovom redosledu.

Kora-Fil od margarina-slag-beze kora-fil od margarina-slag