среда, 03. јун 2009.

Torta Od Jagoda

Ovo je jedna laka,brza torta.

Moze je spremiti I domacica bez iskustva.Ne pece se,sto je prakticno za ove vrucine-tacnije koje ce da nastupe.

Pravila sam je sa jagodama,ali odlicna je I sa malinama I visnjama.


Potrebno je:

1l slatke pavlake

200g prah secera

2 veca pakovanja piskota

4dcl kisele pavlake

Oko 2kg svezih jagoda

Ovo je za duplu meru.Uglavnom pravim ovako,jer se torta vrlo brzo pojede.Ako je spremate za neko vece drustvo,obavezno je da bude dupla mera,jer svi traze parce vise.

Za pocetak jagode operate,otklonite peteljke I prepolovite na pola,ako su vece.




Priprema krema:

6dcl slatke pavlake mikserom ulupajte,zatim ako koristite neutralnu ili manje slatku,dodajte prah secer,u glavnom po ukusu.

Dobro mikserom sjedinite.Zatim sledi deo koji se radi samo sa kulinarskom zicom.

Dodavanje kisele pavlake I sjedinjavanje.

Dobro mesajte kako bi se sve ujednacilo.

Na tacni koju ste oblozili podmetacem,prvo poredjate jedan red piskota,zatim jagode na pola presecene I krem.

Tako redjajte dok sve ne potrosite.

Ostatak slatke pavlake ulupajte I ukrasite tortu,dekoracija mogu biti I jagode.


NAGRADICA!!!!

Nagradu sam dobila od Phoneix sa bloga Mag Dizajn i naravno prosledjujem je ovim blogerkama:

1.Maslinka

2.Monsoon

3.Mediha

4.Masatera

5.Eoc

6.Sanela

7.T&T

8.Opitajte

9.Tajna na nasha Vechera

10.Urbana Stonoga

AKO HOCETE UZMITE NAGRADICE,POSTAVITE NA SVOJ BLOG I LINKUJTE NA MOJ BLOG!