среда, 17. март 2010.

Mini focaccia with pine nuts/Mini focacce sa pinjolama

U poslednje vreme,imam jako malo vremena za kuvanje,i slastice,ali ono što kod mojih ukućana uvek prolazi,i sto se relativno brzo sprema su kiflice i focacce.Ovoga puta sa pinjolama,moze i bez ali u mini izdanju.




Potrebno je:

300g brašna

10g kvasca

bosiljak
so

1dcl maslinovog ulja

1,5dcl tople vode
Ostalo:
krupna morska so
maslinovo ulje

pinjole

Priprema:

U 0,5dcl sa malo šećera rastopiti kvasac,i ostaviti ga na toplo da "nadodje".

Brašno prosejati,pomešati ga sa soli,i bosiljkom,po ukusi te sa vodom,nadoslim kvascem i maslinovim uljem zamesiti testo.Neka bude sto mekse i lepljivo.

Testo ostaviti da miruje oko 45min,a potom ga lagano premesiti.

Podeliti ga na jednake delove,te svaku lopticu istinjiti,ne oklagijom već rukama,te donjim delom drvene varjače napraviti ovlas rupe,premazati uljem,posuti soli i poredjati pinjole.

U pleh koji ste oblozili pek papirom,redjati focacce,a potom ih peći na 180-200C.