понедељак, 01. март 2010.

Roll with hazelnuts and coconut/Rolada od lešnika i kokosa

Dobro poznata roada od keksa,pretvorena u aromatičniji sitni kolačić.Lak za pripremu,uvek uspešan i gotovo ne zamenljiv kada su u pitanju slavlja.

Ono što mi se posebno kod ovog recepta dopalo je sto nema margarina,nesto sam od izvornog recepta "izbacila",nešto dodala i evo je...:)

Potrebno je za tamnu smesu:

250g mlevenog plazma keksa

250g mlevenih pečenih lešnika

250ml mleka

50g kakaa

1 rebro čokolade za kuvanje

100g prah šećera

Za belu smesu:

100ml slatke pavlake

50g bele čokolade

50g prah šećera

100g kokosa

Priprema:

Mleko i šećer  i kakao kuvati dok ne provri a potom staviti čokoladu ,mešati dok se ne rastopi.Dodati potom keks i lešnik.Umesiti smesu da postane homogena .

Na radnu povrsinu staviti masan papir pa od ove smese razviti oklagijom pravougaonik.

Ja i od gore stavim providnu foliju ili masan papir dok oklagijom razvlačim jer će smesa bolje da se rastanji.

Slatku pavlaku i belu čokoladu staviti da se kuva,maknuti sa vatre pre nego provri pa umesajte sećer i kokos. 
Premazati preko tamne smese a potom pazljivo uviti u roladu.

Roladu ostaviti u fruzider na par sati da se stegne,a potom ostrim nožem seći kolutove. 
izvor by Sandra