среда, 26. мај 2010.

Italian Focaccia with Walnut/Focaccia od oraha by Tand T

,
Krenula sam u istrazivanje,sjajnog bloga Tand T,iskreno još prosli mesec,sada samo nastavljam,a kojim sam tempom krenula sigurno ću ga i istrazivati i u sledećem mesecu.
Prvo sam htela da isprobam jedan "kruščić" Rimske kuhinje,ali sam potom videla njen Hleb od oraha,i kako ja volim focaccu,odmah sam ga prebacila u slanu verziju,s tim sto nisam nista menjala,sem sto sam radila pola mere u odnosu na recept.Znači potrebno je:
150g integralnog brašna
75 g oraha
150 g brašna za dizano testo
1dcl mleka
pola kvasca
pola kašike belog bibera
1dcl maslinovog ulja
1,5 dcl mlake vode

malo šećera
1 kašika soli
krupna morska so.
Priprema:
U mlaku vodu sa malo šećera rastopite pola kvasca,to am je oko 15g.
Ostavite ga po strani 15-tak minuta.
Orahe samleti.Ja sam ih mlela u multipraktiku,pa mi to daje mogućnost da ih samljem ne isuviše sitno.
Dodati ih prosejanom belom i integralnom brasnu,te dodati biber,so,potom vodu sa nadoslim kvascem,mleko i ulje.
Umesite testo.
Sud prekrijte krpom,ostavite na toplo oko 1h.
Okrugli pleh nauljite,ja ga dole uvek oblozim pek papirom,testo nemojte premesivati već ga samo rukama razvucite u oblik pleha.
Premazite uljem,a zatim napravite malerupice drugim delom varjače.
Pospite krupnu morsku so i pecite 15-20min na 200C