недеља, 04. јул 2010.

Currant Pie/Pita od ribizla

Ovu pitu sam radila po receptu za klasičan paj.."pie",ali sam napravila samo jedan,malo veći disk,i oblikovala ovaj oblika a la Kuvarica na Trapezu(kod nje na blogu sam ga prvi put videla)Potrebno je:

2 šolje glatkog brašna

200 g maslaca

1 kasikica soli

6-8kasika hladne vode

Od ovih sastojaka umesimo glatko testo.
Razvijemo na pek papiru,oklagijom jedan veći krug,te ga prebacimo u pleh.
Kora mora biti veća od pleha,kako bi ste mogli posle dodavanja nadeva da uvijete ivice.
Pripremite nadev:
300g ribizla
150g čećera
2 kašike bračna
Ja sam sve pomesdala i ostavila 30tak minuta da odstoji.
Stavite ribizle na testo,potom zatvorite testo u krug i napravite ,lagane nabore rukama.
Pecite dok ne porumeni.