петак, 27. август 2010.

Grape and vanilla Tart/Tart od groždja i vanile

Krasna pitica od groždja..mmm...

Bez nekih velikih priprema...sastojaka.

Groždje sam do sada stavljala u sve i svašta,sem u slanoj varijanti...ali ima vremena...probaće se i to.

Sada kada je sezona,treba je iskoristiti!!!

Potrebno je samo zamesiti testo za pitu,moze kao kada pravite "pie"

ili po ovom receptu:

Potrebno je:

2 šolje glatkog brašna

200 g maslaca

1 kasikica soli

6-8kasika hladne vode
Od ovih sastojaka umesimo glatko testo.
Razvijemo na pek papiru,oklagijom jedan veći krug,te ga prebacimo u pleh.
Kora mora biti veća od pleha,kako bi ste mogli posle dodavanja nadeva da uvijete ivice.

Groždje očistite i operite.

Odvojte bobice.

Poredjajte preko testa ravnomerno.Pospite šećerom-bogato.

Stavite od gore vanila štapić.

Uvijte krajeve.

Pecite na 200C oko 30-40 min.

U zavisnosti da li vam je groždje sladje ili kiselije dodajte šećer u nadev.